Algemeen

Nieuwe documentaire ‘De Slag Bij Nieuwolda’ vandaag bij OldambtNu in première

- advertentie -

Nieuwolda – Dit jaar op 10 mei is het 83 jaar geleden dat er een heftige strijd bij Nieuwolda heeft plaatsgevonden. Een strijd die niet door de Nederlandse militairen gewonnen kon worden. 35 aan de Nederlandse kant en duizenden aan de Duitse zijde. Het was alleen bedoeld om een vertragingstechniek toe te passen, want de Duitsers wilden in één keer doorstoten richting de afsluitdijk. Deze vertraging, met 1 dode aan de Nederlandse kant en één zwaargewond en 6 gesneuvelde Duitse soldaten, is het gelukt om een uur of 4 de Duitsers min of meer tot stoppen te dwingen. Hierdoor hebben de militairen bij Kornwerderzand de tijd gekregen om zich goed te kunnen weren tegen deze aanval van de Duitsers. De Duitsers hebben de Afsluitdijk niet kunnen innemen en daarom is deze slag bij Nieuwolda zo bijzonder. Deze documentaire is gemaakt door Remko Meijer,  Benjamin Feenstra met als acteur Jonathan Both.

- advertentie -

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button