Economie

Jachthavens Blauwestad ontvangen opnieuw Blauwe Vlag bij landelijke uitreiking

- advertentie -

Winschoten – Op 11 mei vond de officiële uitreikingsceremonie plaats van de Blauwe Vlag, een internationale milieu-onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die schoon, veilig en duurzaam zijn. De ceremonie vond plaats op het strand van Wassenaarseslag. Jachthavens Blauwestad kreeg de Blauwe Vlag uitgereikt voor Jachthaven Midwolda en Havenkwartier Blauwestad.

- advertentie -

Slechts 4 havens in de provincie Groningen
De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft in Nederland 195 Blauwe Vlaggen toegekend aan 134 jachthavens en 61 stranden. Dit jaar heeft de jachthaven in Blauwestad het duurzaamheidskeurmerk voor de vierde keer behaald en de jachthaven in Midwolda voor de vijfde keer. In totaal kent de provincie Groningen slechts vier jachthavens die de Blauwe Vlag mogen voeren.

Duurzaam watersportbedrijf
“De Blauwe Vlag past perfect bij ons streven om een duurzaam watersportbedrijf te zijn”, zegt Thijs Huisman van Jachthavens Blauwestad.

“Om aan de criteria van Blauwe Vlag te voldoen hebben we de afgelopen jaren veel geïnvesteerd op het gebied van veiligheid en duurzaamheid in de havens. Daarnaast zijn we met Bootverhuur Blauwestad onze verhuurvloot stap voor stap aan het elektrificeren. De helft van onze sloepen vaart nu al elektrisch en onze zeilboten hebben een elektrische buitenboordmotor. Over een aantal jaar moet onze gehele verhuurvloot uitstootvrij zijn.”, aldus Huisman.

Over Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens.

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu-organisatie gevestigd in Denemarken.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button