Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Vandaag: Brandweerwedstrijden in Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – Op zaterdag 13 mei 2023 van 08.00 tot 17.00 uur neemt het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) brandweervaardigheidstoetsen af in Finsterwolde, in de volksmond ook wel brandweerwedstrijden.

- advertentie -

In totaal hebben 10 ploegen zich voor de toets aangemeld. Eén ploeg bestaat uit 6 personen. De jury test de ploegen op kennis, vaardigheden, teamwork en het vermogen om te improviseren. Je bent van harte welkom om te komen kijken. Aanmelden kan bij de brandweerkazerne op Bospad 3 in Finsterwolde, vanuit daar krijg je te horen waar de wedstrijden zijn.

De locatie wordt namelijk geheim gehouden zodat elke deelnemende brandweerkorps zonder voor informatie het scenario kan draaien. Daarom wordt ook verzocht tot na de wedstrijd geen foto’s te delen, bijvoorbeeld op social media.

Doel van de Vaardigheidtoetsen
Het ABWC bevordert de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen door het organiseren van de vaardigheidstoetsen. Want vakbekwaam blijven is zeker zo belangrijk als vakbekwaam worden. Elk jaar organiseert het ABWC door heel Nederland vaardigheidstoetsen in de klasse 112, de Hoofdklasse en sinds 2023 een nieuwe klasse Brandbestrijding.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button