Weerbericht

Weekendweer: warme Moederdag op komst

- advertentie -

Landelijk – Het weekend verloopt vrij aangenaam met flink wat zonuren. Toch ontstaan zowel zaterdag als zondag enkele stapelwolken die vooral op zondag uit kunnen groeien tot flinke regen- of onweersbuien. Beide dagen stijgt de temperatuur naar 18 tot 22 graden.

- advertentie -

Zaterdag schitterend weer voor buitenactiviteiten
De eerste dag van het weekend start overal droog met flink wat ruimte voor de zon. De temperatuur loopt uiteindelijk op naar 18 of 19 graden aan de kustprovincies tot ruim 20 graden in het midden van het land. Verder landinwaarts kan het kwik lokaal oplopen tot 22 graden. Met een zonnetje erbij is het dan heerlijk weer om om het terras te zitten of in de tuin te werken.

In de middag ontstaan verspreid over het land enkele stapelwolken. In de namiddag en avond kan vooral landinwaarts een enkele (onweers)bui voorkomen.

Zondag: enkele (onweers)buien
Aan de temperatuur verandert zondag weinig. Het wordt wederom 18 tot 22 graden. Hierbij staat een zwakke tot matige noordoostenwind, 2-3 Bft. In de middag ontstaan, net als zaterdag, verspreid over het land enkele stapelwolken. Het verschil is echter dat ze op zondag op een wat uitgebreidere schaal kunnen uitgroeien tot felle regen- of onweersbuien. De meeste buien zijn voor het binnenland, maar ook in de kustprovincies kan een enkele bui voorkomen. Toch zullen er ook genoeg droge momenten zijn waarbij de zon volop schijnt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button