Algemeen

Pieter Smitbrug nu ook herkenbaar voor automobilisten

- advertentie -

Winschoten/ Blauwestad – De Pieter Smitbrug heeft nu ook voor automobilisten een naam gekregen. Zaterdag 13 mei zijn er borden boven de snelweg op de brug geplaatst met de naam ‘Pieter Smitbrug’. Er zijn met een hoogwerker en met een afzetting op de A7 de borden op de brug gemonteerd. Deze afzetting heeft geduurd van 07:00 tot 15:00 uur.

- advertentie -

De naam van oud-burgemeester Pieter Smit staat nu op de naar hem vernoemde brug die Winschoten met Blauwestad verbindt. Smit overleed toen de brug nog in aanbouw was. Al snel na zijn overlijden riepen inwoners op om de brug naar de voormalige burgemeester van Oldambt te vernoemen. De gemeente ging daarin mee.

Smit was tussen 2010 en 2018 burgemeester van Oldambt, maar overleed plotseling op 54-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Pieter Smitbrug
De Pieter Smitbrug staat met zijn lengte van achthonderd meter bekend als de langste fiets- en wandelbrug van Europa. De brug is 3,5 meter breed en bestaat uit vier gecombineerde bruggen. Of hij werkelijk de langste brug van Europa is valt te betwisten. Want de werkelijke lengte van de brug is 570 meter en 40 centimeter, maar Jurrie Nieboer heeft ooit laten weten dat ook de hellingen meetellen en dan kom je op zo’n 800 meter.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button