Incidenten

Brandweer rukt twee keer uit voor brandalarm in ’t Rond

- advertentie -

Winschoten – Zowel maandag als dinsdag werden de brandweerlieden opgeroepen voor een automatisch brandalarm bij winkelcentrum ’t Rond in Winschoten. Typisch was dat beide uitrukken waren rond de klok van 17.30 uur.

- advertentie -

Hoogstwaarschijnlijk zijn werkzaamheden aan het brandmeldsysteem de oorzaak van de melding. Gelukkig waren dus beide keren ook loosalarm. De brandweer krijgt regelmatig een OMS alarm. Dit staat voor het Openbaar Meldsysteem. Het systeem verbindt de brandmeldinstallatie met de meldkamer van de regionale brandweer.

Het doel van OMS is het tijdig en automatisch verzenden van een brandmelding, zodat de meldkamer kan beoordelen of er sprake is van acute noodsituatie die vraagt om brandweerzorg. Bij geen gehoor met de aanvrager of bij twijfels wordt de brandweer gealarmeerd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button