Politiek

SP start petitie om ‘rotte kies’ Winschoten onder de aandacht te krijgen

- advertentie -

Oldambt – De Rotte Kies van Winschoten is voor de meeste inwoners van deze stad een bekend begrip. Dit terrein, tegenover het oude St. Lucas ziekenhuis aan de Mr. D.U. Stikkerlaan is al jaren een doorn in het oog van menig Winschoter.

- advertentie -

De verpauperde, dichtgespijkerde woningen en de vervallen bedrijfspanden inclusief bijbehorende loodsen en schuren zijn al jaren onderwerp van discussie in de Molenstad.

Om dit aan de kaak te stellen start de SP afdeling Oldambt aanstaande zaterdag (20 mei) met een petitie. “We hopen hiermee dusdanig veel steunbetuigingen op te halen om hiermee de gemeente Oldambt onder druk te zetten iets aan de situatie te doen.” laten ze weten in een persbericht.

“De gemeente heeft namelijk de mogelijkheid om maatregelen te treffen maar heeft dit tot nu toe niet gedaan omdat ze in goed overleg met de eigenaar zou zijn.” aldus de Socialistische Partij.

(lees verder onder de foto)

Foto: SP (ingezonden)

De SP vindt dat de fase van “goed overleg” lang genoeg heeft geduurd en zal aanstaande zaterdag op de markt in Winschoten in gesprek gaan met de mensen en vragen de petitie te ondertekenen. De petitie is tevens te vinden op de website van de Oldambtster afdeling www.oldambt.sp.nl

“Hoe meer mensen de petitie ondertekenen hoe groter de vuist om de gemeente aan te zetten tot actie. De komende tijd zal de SP vaker op pad gaan om zo veel mogelijk steunbetuigingen te verzamelen tegen de Rotte Kies van Winschoten.” laten ze weten.

Lees ook:
Verdwijnt de ‘rotte kies’ toch uit straatbeeld?
Waarom doet de gemeente niks aan de verpaupering aan de Stikkerlaan?

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button