Gemeente

10 medewerkers Oldambt verrast met 25-jarig jubileum EHBO’er

- advertentie -

Oldambt – Tien medewerkers van de gemeente Oldambt ontvingen afgelopen april een medaille en een bos bloemen voor het feit dat ze hun EHBO-diploma maar liefst 25 jaar in het bezit hebben. Dat is een behoorlijke prestatie. Wanneer je het EHBO-diploma haalt, is deze twee jaar geldig. Om het EHBO-diploma te behouden, dien je elk jaar een vervolgcursus te doen.

- advertentie -

De medailles werden overhandigd door Mineke Lutjeboer-Klooster, zij is kaderinstructeur wat betekent dat ze bevoegd is om les te geven in diverse soorten Eerste Hulpopleidingen én examens af te nemen.

Mineke roemde de inzet van de EHBO’ers. Zij zijn in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen, op het werk, maar ook onderweg en thuis. Daarnaast vertelde ze dat ze de inzet van de medewerkers tijdens de herhaallessen erg kon waarderen. Zij kan zich haar beginjaren als EHBO’er nog goed herinneren, toen werd er nog lesgegeven door de plaatselijke huisarts. Dat is al jaren niet meer zo.

Het Oranje Kruis is de algemene certificering voor iedereen die eerste hulp wil kunnen bieden. De afkorting EHBO staat voor Eerste Hulp bij Ongelukken. De EHBO’er zorgt ervoor dat een slachtoffer in een zo goed mogelijke conditie aan de zorg van professionele deskundigen wordt overgedragen. Op deze manier is er minder kans op complicaties of verergering van het letsel.

De gemeente Oldambt heeft voor haar medewerkers een eigen EHBO-afdeling. De herhalingslessen worden verzorgd door de kaderinstructeur met behulp van LOTUS ‘slachtoffers’. Deze ‘slachtoffers’ spelen realistische situaties na en de EHBO’er handelt vervolgens alsof het echt is. De situaties zijn zo levensecht dat het voor een buitenstaander moeilijk is om het onderscheid te maken.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button