Op stap

Doortrappen Groningen organiseert groepsfietstocht op 26 mei

- advertentie -

Finsterwolde – Fietsen is niet alleen gezond maar ook heel gezellig samen met anderen! Doortrappen Groningen organiseert op 26 mei in en rond Finsterwolde een groepsfietstocht voor senioren. Met de groepsfietstocht ben je met andere fietsliefhebbers in beweging en ontdek je tegelijkertijd mooie fietsroutes door het Groningse landschap.

- advertentie -

Tijdens de fietstochten is onderweg ook aandacht voor veilig fietsen. Wie het leuk lijkt om mee te doen aan de groepsfietstocht, kan zich opgeven via www.doortrappengroningen.nl.

De groepsfietstochten worden georganiseerd door de Fietsersbond en zijn onderdeel van het programma Doortrappen in Groningen. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker te fietsen. Dit is tevens al enkele jaren speerpunt in landelijk en regionaal verkeersveiligheidsbeleid.

Senioren worden met gezondheidsprogramma’s gestimuleerd om in beweging te blijven. Tegelijkertijd is in ongevallencijfers een groeiend aantal ongevallen met de senioren fietser te zien. Doortrappen Groningen is in het leven geroepen om daar verandering in te brengen. Het project bestaat uit diverse leerzame en leuke fietsactiviteiten voor zestigplussers.

Groepsfietstocht
De routes van de fietstochten zijn tussen 20 en 25 kilometer lang en de tochten vinden plaats van 13.30 tot 16.30 uur. Voorafgaand aan de fietstocht kun je meedoen aan de fietsgym die je mentaal en fysiek goed voorbereidt om te gaan en blijven fietsen. Deelnemers aan de tocht op 26 mei zijn welkom om 13.00 uur in MFC de Hardenberg.

Doortrappen in Groningen
Het programma Doortrappen is omarmd door de provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen. Alle Groningse gemeenten doen eraan mee. De fietsactiviteiten van het programma worden uitgevoerd door de Fietsersbond in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen. Ze werken daarbij samen met allerlei (lokale) organisaties, instellingen en mensen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Groningen. Kijk voor meer informatie op www.doortrappengroningen.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button