Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Veel interesse en goede vragen aan agenten bij het Mobiel Media Lab

- advertentie -

Winschoten – Met een grote vrachtwagen / bus manifesteerde de politie zich deze zaterdag 20 mei op het Israëlplein in hartje Winschoten. Een groot aantal agenten van het korps Oldambt waren deze dag aanwezig om vragen van burgers te beantwoorden en kinderen een kijkje laten nemen en de wereld van politie.

- advertentie -

Voor kinderen was het allemaal erg spannend. Zelfs jonge jongens die thuis altijd praten over dat zij politieman willen worden, was deze stap soms wel een beetje te groot. Maar na een tijdje durfden ze toch wel op een politiemotor te klimmen of een kijkje te nemen in de politiebus.

Beantwoorden van vragen
Ook handhaving was hierbij aanwezig en samen beantwoorden zij vragen van de inwoners en ook van sommige Duitsers. Vragen of digitale criminaliteit en oplichting  waren een hot item deze dag. Maar ook vragen over bankpasfraude of betaalverzoeken via WhatsApp kwamen vaak voorbij.

En dan natuurlijk de lokale problematiek, zoals dat veel mensen bang zijn geworden om nog iets tegen agressieve jongeren te zeggen. In de bus kon men vragen van een quiz beantwoorden en voor de jongeren waren er Youtube filmpjes.

Deze grote vrachtwagen met een mobiel media lab aan boord wordt ook ingezet om grote onderzoeken te ondersteunen, zoals voor vragen van inwoners over een complex moordonderzoek.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button