Weerbericht

Code geel: Vanavond en vannacht kans op stevige onweersbuien

- advertentie -

Oldambt – Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien zondagavond. Vanaf 20:00uur geldt er code geel in de provincie Groningen. Bij de onweersbuien is er kans op hagel, windstoten en kan er veel regen in korte tijd vallen, met plaatselijk wateroverlast tot gevolg, meldt het KNMI. Dat kan hinder opleveren voor verkeer en bij buitenactiviteiten.

- advertentie -

In de loop van de nacht zullen de buien verdwijnen. Code geel geldt in Limburg en Noord-Brabant tot middernacht. In het oosten en noordoosten geldt de waarschuwing tot 07.00 uur maandagochtend.

Pas op in het verkeer
Zware windstoten kunnen hinderlijk zijn voor verkeer, vooral voor lege vrachtwagens, bestelbusjes en auto’s met aanhangers. Ook kan intense neerslag korte tijd slecht zicht veroorzaken en is kans op aquaplaning.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button