Op stap

Kuier & Keuvel wandelkalender zomer 2023

- advertentie -

Oldambt – Wandelen is gezond en samen wandelen is gezellig! Onder de naam “Kuier & Keuvel” organiseert Sociaal Werk Oldambt elke week een wandeling. De meeste wandelingen zijn 4 á 5 kilometer en duren 60 tot 75 minuten. We wandelen in een rustig tempo zodat iedereen mee kan doen. Na afloop is er koffie of thee (mits verkrijgbaar). Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig en meedoen is gratis!

- advertentie -

Regenachtig weer en benieuwd of de wandeling doorgaat? Kijk op de Facebookpagina van Sociaal Werk Oldambt of  stuur een Whatsapp naar 06 11 90 28 81 (Jenny) of bel 0597 – 421 833 (Boschpoort).

Vrijdag 26 mei om 13.00 uur vertrekt de wandeling vanaf Heerlijke Streken, Redersplein 8 in de Blauwestad. O.l.v. Aartjan Langbroek maken we een wandeling door het Havenkwartier. We komen o.a. langs Strand Zuid en de Wilgenborg.

Woensdag 31 mei wandelen we 10 kilometer rondom Nieuw Beerta met Loes Krüger. We starten om 10.00 uur bij de Kerk, Hoofdweg 18 Nieuw Beerta. Deze wandeling gaat deels over onverharde (maai)paden

Donderdag 8 juni om 13.00 uur start de wandeling in Ganzedijk. We beginnen bij het buurthuis, Ganzedijk 40 in Ganzedijk. We lopen een rondje Ganzedijk en komen door de vlindertuin! Vrijdag 16 juni leidt Elzo Bruggers ons door het dorp Scheemda. We beginnen om 10.00 uur bij de oude Rabobank aan de Stationsstraat 13 in Scheemda.

Donderdag 22 juni om 10.00 uur start de wandeling bij dorpshuis De Akkerschans, Bunderweg 14 in Bad Nieuweschans. O.l.v. Harm-Arend Meijer wandelen we ongeveer 6 kilometer door het Schanskerbos en langs de Westerwoldse Aa.

- advertentie -

Donderdag 29 juni is het de beurt aan het Rosarium in Winschoten. We starten om 13.00 uur vanaf de kinderboerderij, Bovenburen 96 Winschoten. Met Aartjan Langbroek wandelen we langs prachtige rozen en andere bijzondere plekken in het stadspark.

- advertentie - 

Woensdag 5 juli om 13.00 uur start de wandeling bij speeltuin ’t Speulparadies, Buitenlandenstraat 5 in Beerta. Tonnie Jurjens neemt ons mee op een wandeling van 6.5 kilometer door natuurgebied de Tjamme en Beerta.

Dinsdag 11 juli gaan we op pad met Jantje Gips. We beginnen om 13.00 uur bij Party Centrum Finnewold, Hoofdweg 110 Finsterwolde. Jantje gaat ons voor op een wandeling door het dorp Finsterwolde.

Dinsdag 18 juli om 13.00 uur wandelen we in Nieuw Beerta. Loes Krüger neemt ons mee op een wandeling door het dorp en langs de boomgaard. We vertrekken vanaf de Kerk, Hoofdweg 18 Nieuw Beerta.

Donderdag 27 juli neemt Hemmie Boers ons mee voor een wandeling door de Blauwestad. We verzamelen om 13.00 uur bij Heerlijke Streken, Redersplein 8 Blauwestad.

In de maand augustus zijn er in verband met de zomervakantie geen wandelingen. De Kuier & Keuvel wandelingen beginnen weer in de eerste week van september.

Donderdag 7 september gaat de Kuier & Keuvel wandeling naar het meest Oostelijke punt van Nederland! We beginnen om 10.00 uur vanuit dorpshuis De Akkerschans, Bunderweg 14 Bad Nieuweschans. Harm-Arend Meijer neemt ons mee over de wandelbrug over de A7 bij de grensovergang met Duitsland en het meest oostelijke punt van Nederland.

Woensdag 13 september om 13.00 uur verzamelen we bij de Kerk, Hoofdweg 18 Nieuw Beerta. Loes Krüger neemt ons mee en waar we gaan wandelen is een verrassing!

Donderdag 21 september zijn we te gast bij John en Corinna Poelstra. Zij wonen in Beerta in een huis met een bijzondere geschiedenis. We beginnen de wandeling om 13.00 uur bij de Bartholomeuskerk (met losstaande toren), hoek Veenweg – Kerkstraat Beerta. Parkeren kan in de parkeervakken aan de Veenweg en Torenstraat. Tijdens de koffie vertellen John en Corinna over hun huis, het oude werkhuis van Beerta.

Woensdag 27 september vertelt stadsgids Koos Akkerman alles over Winschoten als vesting, de geschiedenis van Winschoter Joden, de historische gebouwen, de kerk en de toren. Deze stadswandeling leidt u langs bijzondere plaatsen en bezienswaardigheden in Winschoten. De stadswandeling start om 14.00 uur en begint bij De Boschpoort, Het Boschplein 2 Winschoten.

Wij zijn altijd op zoek naar wandelingen van ongeveer één uur (4 á 5 kilometer) in de gemeente Oldambt! Kent u een leuke wandeling bij u in de buurt en wilt u vanuit uw woning of onderneming een wandeling organiseren? Neem dan contact met ons op! Jenny Garst (tel. 06 11 90 28 81) j.garst@sociaalwerkoldambt.nl Janneke Norden j.norden@sociaalwerkoldambt.nl Marieke van Dijk m.vandijk@sociaalwerkoldambt.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button