Algemeen

Bekendmaking kanshebbers ‘Lutje Moevie Awoard’

- advertentie -

Groningen – Afgelopen 6 april lanceerde Groninger Dorpen een dorpenfilm ‘Lutje Moevie Awoard, een filmwedstrijd voor dorpen. De sluitingsdatum is inmiddels verstreken en we laten jullie graag kennismaken met de acht kanshebbers voor de titel winnaar ‘Lutje Moevie Awoard 2023’. Breng je ook je stem uit?

- advertentie -

Wat was ook alweer de bedoeling?
Op 17 juni a.s. presenteert Groninger Dorpen een nieuwe website en logo. Daaromheen is een dorpenfilmwedstrijd georganiseerd waarmee alle dorpen in de provincie Groningen werden uitgedaagd om een filmpje van max. twee minuten over hun eigen dorp in te sturen. Dorpen konden daarin aangeven waarom hun dorp het mooiste, leukste, gezelligste of meest bijzondere dorp van Groningen is. De winnaar van de ‘Lutje Moevie Awoard’ wint duizend euro vrij besteedbaar.

Een vakjury en de stem van het Groninger publiek 
Alle dorpen hadden tot 4 mei jl. de tijd om een filmpje in te zenden. We hebben vanuit de hele provincie ontzettend leuke en ludieke filmpjes opgestuurd gekregen. De vakjury, bestaande uit Fieke Gosselaar (Centrum Groninger Taal en Cultuur), Sanne Meijer (Grunneger toentje), Wiebe Klijnstra (RTV Noord), Rutger Middendorp (communicatiespecialist) en Hielke Westra (Groninger Dorpen), hebben alle filmpjes bekeken en beoordeeld. Uit alle inzendingen hebben zij acht potentiële kanshebbers geselecteerd! Hieronder stellen we ze graag aan je voor:
Oostwold (Westerkwartier)     – Nieuw Scheemda/’t Waar
Vierhuizen                               – Losdorp
Baflo                                        – Visvliet
Termunten/Termuntenzijl        – Zuidwending

Hoe nu verder?
De bovenstaande acht kanshebbers krijgen de komende tijd de gelegenheid om hun ingezonden filmpje nog extra toe te lichten en zichzelf nog meer te presenteren aan het Groninger publiek. RTV Noord gaat op locatie en op de radio aandacht besteden aan deze dorpen.

Stemweek publiek
Van 1 tot en met 8 juni krijgt het Groninger publiek de kans om hun stem uit te brengen op een van de acht kanshebbers. Via de website van Groninger Dorpen kunnen alle inwoners van de provincie Groningen hun stem uitbrengen. Op 8 juni a.s. zal de vakjury een laatste keer bij elkaar komen, om aan de hand van de uitslag van het publiek, een definitieve winnaar ‘Lutje Moevie Awoard’ uit te roepen.

Op 17 juni wordt het winnende dorp van de ‘Lutje Moevie Awoard’ door Tjeerd van Dekken, gedeputeerde Provinciale Staten, bekend gemaakt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button