Algemeen

Groninger popband StAD in kerkje van Nieuw Scheemda

- advertentie -

Nieuw Scheemda – Vrijdagavond 16 juni treedt de achtkoppige formatie StAD op in het kerkje van Nieuw Scheemda. Het voorprogramma wordt verzorgd door Fishy Friends.

- advertentie -

Met hun succesvolle debuutalbum ‘Doarom zing ik’ (2001) en hun radiohit ‘Knikkers’ was StAD begin deze eeuw een van de aanjagers van de Groningstalige popmuziek, met optredens op alle grote festivals in de stad en voor radio en tv. Nu, na een stilte van 20 jaar, zijn ze terug. En hoe!

Er wordt, in de bijna oorspronkelijke bezetting, hard gewerkt aan nieuw repertoire in de voor hun kenmerkende stijl: gitaarmuziek met brede arrangementen, veel instrumenten, strijkers, toetsen en dat gecombineerd met alternatieve rock. ‘Electric Light Orchestra maar dan wat gruiziger.’

Het 1e nummer, ‘Wilma mit de honden’, is al te beluisteren op Spotify. Het 2e nummer wordt uitgebracht op 21 juni, maar zal op 16 juni voor ’t eerst worden gespeeld in het kerkje van Nieuw Scheemda, een primeur dus!

Ook Fishy Friends uit Winschoten is aan een tweede leven begonnen. Met hun aanstekelijke melodieuze ‘nineties’ popmuziek treedt de band weer redelijk veel op. Ze waren vorig jaar nog te zien op het Bevrijdingsfestival in Winschoten.

16 juni 2023, 20.00 uur
Entree: 7,50€

- advertentie -

De capaciteit van de kerk is beperkt dus graag aanmelden bij: culturele-commissie@nieuw-scheemda.nl / 0598-446398. Vol is vol!

- advertentie - 

Hervormde Kerk, Hamrikkerweg 27, 9943PA Nieuw Scheemda.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button