Sport

BATO gymnasten plaatsen zich voor Nederlandse Kampioenschappen

- advertentie -

Winschoten – De afgelopen weken was het voor de gymnasten van GV BATO uit Winschoten een spannende tijd. Er kon in meerdere disciplines een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen worden behaald. De Ritmische Groepen moesten zich tijdens twee landelijke plaatsingswedstrijden weten te plaatsen voor de landelijke finale.

- advertentie -

In Amsterdam en Aalsmeer draaiden de groepen van BATO allen twee oefeningen. De senioren draaiden een zeer mooie oefening met de hoepel en ook met knots kwamen de gymnasten goed voor de dag. Dit team behaalde twee keer een 3e plaats en wist zich dus overtuigend te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Voor de junioren, pre junioren en benjamins was het hun eerste seizoen op de landelijke wedstrijdvloer. Dit was natuurlijk zeer spannend, maar de jonge meiden lieten zien dat ze goed hadden geoefend en met vooral heel veel plezier op de vloer staan. Met een mooie vierde, vijfde en zesde plaats hebben ook deze groepen zich geplaatst voor de landelijke finale. De Nederlandse Kampioenschappen voor groepen Ritmische Gymnastiek zijn op 3 juni in Deventer.

Tijdens deze Nederlandse Kampioenschappen zullen ook drie BATO-duo’s deelnemen. In het district werden drie plaatsingswedstrijden gedaan en werd een klassement op gemaakt. Bij de Senioren wisten zich Mette Blik en Elise Immenga te plaatsen. Caress Blaauw en Zara Brouwer deden dit bij de pre-junioren en ook was er een startbewijs voor Maud Hensema en Rose Brouwer bij de benjamins.

De individuele finale is een week later op 10 juni in Hendrik-Ido-Ambacht. Hiervoor wisten zich Caress Blaauw en Mette Blik zich te plaatsen. De beste gymnasten van nederland zullen dan gaan strijden om de nationale titel. In de bijlage enkele foto’s van de Bato-gymnasten

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button