Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Droog en zonnig pinksterweekend op komst

- advertentie -

Landelijk – Komende weekend verloopt droog met flink wat zon. Vooral zaterdag is het zonovergoten en ook zondag is er veel ruimte voor de zon. Hierbij stijgt de temperatuur naar 17 tot 23 graden. Maandag is iets meer bewolking aanwezig en is het met 15 tot 20 graden een stuk frisser.

- advertentie -

Zaterdag schitterend weer voor buitenactiviteiten
De eerste dag van het weekend is het perfect weer om er lekker op uit te gaan. Het is namelijk zonovergoten bij een hooguit matige wind uit het noordoosten. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 17 graden in het noorden en westen tot lokaal 22 graden in Brabant en Limburg.

Pinksteren: overgang naar lagere temperaturen
Zondag, eerste pinksterdag, is het fraai voorjaarsweer met op veel plekken in het land wederom veel zonuren. Gedurende de dag trekken wel enkele velden met sluierbewolking over ons land waardoor de lucht niet meer zo blauw is als op zaterdag. Het wordt 17 graden in het noorden tot lokaal 23 graden in het zuidoosten.

Ook op tweede pinksterdag staat geen regen op het programma. Het weerbeeld bestaat voornamelijk uit een mix van wolken en zon. Wel brengt een noordenwind minder warme lucht naar ons land. Hierdoor wordt het 15 graden in het noorden tot een graad of 20 in het zuiden. De lagere temperaturen op maandag zijn slechts tijdelijk. Vanaf dinsdag zet de temperatuur weer een duidelijk stijgende lijn in.

Hoge zonkracht
Insmeren wordt dit weekend zeker aangeraden. De zon is namelijk erg sterk met zonkracht 6 of 7 in heel het land. Met deze zonkracht kan een onbeschermde huid, afhankelijk van de huidtype, binnen 10-25 minuten verbanden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button