Algemeen

Oudste inwoner van Groningen overleden in Havenzicht Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Na een lang leven met grote wilskracht is in de leeftijd van 107 jaar mevrouw Harmke Nuus – Brinkman vorige week maandag op 22 mei overleden in de woonzorglocatie Havenzicht in Scheemda. Op 11 januari 1916 zag mevrouw Nuus het levenslicht in in dezelfde plaats.

- advertentie -

Harmke (Hammie) werd geboren als dochter van Beno Brinkman en Katharina van Iren. Op 21 december 1939 stapte ze samen met Derk Nuus in het huwelijksbootje.

Derk werkte bij Oortwijn Botjes als landarbeider. Harmke was werkzaam in de huishouding. In augustus 1999 overleed haar man en vertrok ze vanuit Midwolda naar een aanleunwoning in Scheemda. Hier woonde ze 17 jaar. Ze verhuisde toen naar Nieuw Vredenhoven en weer iets later naar een woning in Havenzicht in Scheemda.

In de rouwadvertentie op Mensenlinq, dankt de familie de medewerkers van verpleeghuis Havenzicht in Scheemda voor de goede verzorging. Mevrouw Nuus – Brinkman is vorige week vrijdag in besloten kring begraven op haar laatste rustplaats in Midwolda.

Sterk geslacht
Harmke Nuus-Brinkman is niet het enige familielid dat een hoge leeftijd wist te behalen. Haar zus Geertje Vedder-Brinkman werd 106 jaar oud.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button