Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Taichi is niet alleen ontspanning

- advertentie -

Winschoten – Eigenaar van Mydefence, Erik Dreijer is nu een jaar bezig met het les geven van Tai Chi in Winschoten. En heeft een vast groep aan beoefenaars van deze sport/levenswijze. Tijdens de lessen is er zowel aandacht voor de gezondheids- als gevechtsaspecten en de combinaties hiervan.

- advertentie -

Om de leden van Mydefence mogelijkheden te bieden voor individuele ontwikkeling en groei bied Mydefence mogelijkheden om ook ander kunsten te ontdekken tijdens de lessen. Hiervoor nodigt hij geregeld gast leraren uit om zo  de overeenkomsten en verschillen te laten ontdekken met de Tai Chi .

Wat is nu eigenlijk Tai Chi? Erik antwoord hierop: ”Tai Chi is een martialart (gevechtskunst). Hoe sierlijk en mooi de bewegingen ook zijn het zijn allen gevechtshandeling dit kan ter verdediging zijn of om iemand daadwerkelijk uit te schakelen. In het algemeen worden de gevechtszijde onderbelicht in de Tai Chi en word er vaak gedacht aan rustige langzame bewegingen die door mensen in het park worden uitgevoerd.”

Hij vervolgt: “Tijdens mijn lessen worden alle aspecten van de Tai Chi belicht en worden de sierlijke bewegingen uitgelegd met voorbeelden hoe je de beweging gebruikt in een gevecht. En zeker is er aandacht voor het gezondheid en meditatieve aspect binnen de Tai Chi.”

“Om dit te ervaren zou ik graag iedereen eens uitnodigen om kennis te maken om te komen kijken en te ervaren wat Taichi is,” zegt hij.

De lessen
De lessen worden iedere zondag gegeven van 10:00 tot 11:00 uur vorm en van 11:00 tot 12:00 gevecht/pushhand, alle lessen toegankelijk voor iedereen vanaf 15 jaar en ouder en van beginner tot gevorderde. In de lessen worden traditionele gevechtstechnieken, verdedigingstechnieken, ademhaling, ontspanning, balans en coördinatie getraind.

Tai Chi zorgt (weer) voor balans in uw leven en maakt u weerbaar. In een ontspannen sfeer traint iedereen op zijn of haar eigen niveau en naar eigen mogelijkheden.

Gratis
Speciaal om iedereen kennis te laten maken met Tai Chi wordt er een gratis kennismaking les georganiseerd. Op zondag 4 juni van 10:00 tot 11:00 uur is iedereen welkom om de basis van het Tai Chi te leren.

Locatie; Budocentrum Chikara, Bovenburen 104b in Winschoten. Voor meer informatie of aanmelden kijk op www.mydefence.nl of neem contact op met Erik Dreijer via info@mydefence.nl of 06  18 93 03 15.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button