Algemeen

Beeldentuin van Cilia de la Court op dit moment op z’n mooist

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Cilia de la Court is een gerenommeerd kunstenares en met haar atelier op Oudezijl in Bad Nieuweschans weet ze jaarlijks vele bezoekers te trekken. Naast haar atelier met schilderijen, tekeningen etc. heeft ze achter het huis een prachtige beeldentuin. Het zijn allemaal vrij kleine beelden, maar wel met een eigen De La Court vorm. De vorm van de gezichten vind je ook terug in de schilderijen van haar. De beelden in deze tuin zijn allemaal gemaakt van Chamotteklei, die geschikt zijn om het hele jaar buiten te kunnen staan.

- advertentie -

Sinds 2007 is Cilia begonnen met deze discipline van het werken met deze korrelige kleisoort. Het afgelopen jaar maakt zij ook fonteinen en waterspuwende vogels en andere dieren. De meeste hiervan werken op zonnecellen.

Specifieke kleisoort
Chamotteklei is een heel specifieke kleisoort die heel ruw aandoet, maar daarnaast wel heel aantrekkelijk oogt. Het heeft geen verf nodig en als ze door de natuur wat groen uitslaan, is dit geen probleem. Ze worden er vaak dan ook nog mooier op.  Ook maakt Cilia op verzoek beelden voor op begraafplaatsen. De tuin is dagelijks te bezoeken; op het bord aan de weg is te zien wanneer deze geopend is.

In het najaar start Cilia ook weer een cursus boetseren en kan men de fantasie weer de vrije loop laten.

Naast het maken van beelden is ze ook nog een begenadigd schilderes met een heel eigen stijl. Veel schilderijen zijn gebaseerd op de natuur met daarin personen verweven. Ook de galerie is dagelijks te bezoeken.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button