IncidentenVideo

UPDATE: Grote brand bij varkensschuur onder controle (video)

- advertentie -

Beerta – De brandweer werd dinsdagmiddag rond 15:30 uur massaal opgeroepen voor een zeer grote brand aan Ulsderweg in Beerta. De brand is uitgebroken in een grote varkensschuur. Bij aankomst was de brand al volledig uitslaand en waren er grote zwarte rookwolken.

- advertentie -

Veel brandweerkorpsen in de omgeving werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Omdat het om een grote varkensschuur gaat, is er later opgeschaald naar zeer grote brand. De brandweer van Finsterwolde, Bad Nieuweschans, Winschoten, Veendam, Bellingwolde, Haren, Zuidbroek, Oude Pekela, Scheemda, Woldendorp Hoogezand en Vlagtwedde werden ingezet.

Vanwege rookontwikkeling en waterwinning reden er tijdelijk geen treinen tussen Winschoten en Bad Nieuweschans en werden de op- en afritten bij Klein Ulsda vanaf de A7 afgesloten.

Door de brandweerlieden zijn er varkens uit de stallen gehaald. De varkens werden naast een stal opgevangen. Een veearts kwam ter plaatse om de gewonde varkens te behandelen. De brandweer

Rond 19.00 uur was de brand onder controle. Voordat de brand uitbrak waren er rond de 300 tot 400 biggen en zeugen aanwezig. Een deel daarvan is gered door de eerste ploegen. Bij de brand liep één persoon brandwonden op, waarna controle door ambulancepersoneel nodig was. 

De brandweer laat weten dat stichting Salvage hulp biedt aan de familie bij de schadeafhandeling en het ruimen van de dieren. Als het watertransport is opgeruimd, wordt het spoor vrijgegeven.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button