Algemeen

Eigenaar ‘Locatie Blaauw’ wil niks kwijt over de krotten aan de Stikkerlaan

- advertentie -
Winschoten – Het blijft de vraag wat er gaat gebeuren met de zogenaamde ‘Blaauw-locatie’ in Winschoten, tegenover het voormalige ziekenhuis. Dat meldt RTV Noord. Al sinds jaar en dag wordt erover gesproken, maar tot acties leidt het niet.

- advertentie -

Reden voor de Verenigde Communistische Partij (VCP) om het college van burgemeester en wethouders van Oldambt aan het jasje te trekken. Die partij begrijpt niet waarom het zo lang moet duren.

Verpauperd

De panden tegenover het voormalige St. Lucas Ziekenhuis staan er verpauperd bij. Op de ‘Blaauw-locatie’, vernoemd naar de garage die vroeger op het terrein zat, staan meerdere bedrijfspanden en er staat een heus appartementencomplex. Onbewoonbaar weliswaar.

De huidige eigenaar van het terrein, Komen Vastgoed Beheer B.V. uit Heerhugowaard, had jaren geleden plannen om het terrein om te toveren tot zorglocatie met daarbij meer dan vijftig appartementen. Daar is het niet van gekomen. Vervolgens is de locatie er alleen maar slechter op geworden. Er staan hekken met prikkeldraad, ruiten zijn ingegooid en de panden zijn dichtgespijkerd.

Duurt lang

Al sinds jaar en dag zijn de gemeente en het bedrijf met elkaar in gesprek. De hoop was dat die gesprekken vóór de coronaperiode aanbrak tot een oplossing zouden leiden, maar dat is intussen ook alweer meer dan drie jaar geleden.

Oldambt zegt dat de partijen met elkaar om tafel zitten, maar er nog niet uit zijn. Komen Vastgoed wil er desgevraagd ook niet verder op ingaan.

Het bedrijf: ‘Het klopt dat wij niet heel dol zijn op media-aandacht. In dit geval speelt ook nog mee dat wij volop in overleg zijn met de gemeente om tot een oplossing te komen voor het perceel aan de Stikkerlaan en dan is het veel beter om eerst de uitkomst van dit overleg af te wachten en pas na afloop hiervan de media in te lichten.’ Gevolgd door de uitspraak dat je een broedende kip niet moet storen.

‘Afbreken en opruimen’

De VCP wil nu weten wat er daadwerkelijk speelt. Komen Vastgoed heeft de politieke partij laten weten dat ‘de uitgangspunten van de gemeente en ons ver uit elkaar liggen’. En dat het daarom zo lang duurt om tot een oplossing te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden.

De politieke partij aan het college: ‘Waarom liggen de uitgangspunten zo ver uit elkaar, wat is hier de oorzaak van en wat zijn die uitgangspunten? Het is de hoogste tijd dat men tot een overeenstemming komt zodat die krotten zo snel mogelijk afgebroken en opgeruimd kunnen worden.’

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button