Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Opening van herstelde Molen De Dellen

- advertentie -

Nieuw-Scheemda – Vrijdag 16 juni zal de molen De Dellen opnieuw in gebruik worden genomen. De molen is een van de twaalf molens van de Molenstichting Midden- en Oost- Groningen (MsMOG).

- advertentie -

Op 20 september 2020 brak een roede van De Dellen. Na ruim twee en driekwart jaar is de molen hersteld en kan molenaar André Schuthof de wieken weer laten draaien. Vrijdag 16 juni 2023 zal burgemeester Sikkema de officiële opening verrichten in de middag rond 15.00 uur. Tevens zal een prachtige picknicktafel geschonken door De Hollandsche Molen officieel geopend worden.

Cultureel erfgoed
De stichting wil haar doelstelling voor het behoud van haar molens als cultureel erfgoed onder de aandacht blijven brengen en is zeer verheugd dat deze grote restauratie gerealiseerd is, zodat de molen weer kan draaien. MsMOG

Molenaar André Schuthof van De Dellen vertelt “dat hij de klok in de molen weer in gang zal zetten, nadat deze is stil komen te staan als gevolg van de klap die de afgebroken roede in 2020 gaf”. Via www.msmog.nl is meer informatie over de Molenstichting te vinden.

Lees ook: Molenwiek afgebroken van poldermolen ‘De Dellen’ in Nieuw Scheemda

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button