Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Tropisch weekend, hoge zonkracht

- advertentie -

Landelijk – Er staat een tropisch warm weekend op het programma. Zaterdag staat mogelijk de eerste landelijke tropische dag van het jaar op het programma. Zondag wordt het opnieuw regionaal tropisch warm. Beide dagen is veel ruimte voor de zon. De zon is met zonkracht 7 wel erg krachtig.

- advertentie -

Deze vrijdag wordt het met 20 graden op de Wadden tot 30 graden in het zuiden en oosten al zeer warm, maar dit weekend stijgt de temperatuur nog verder.

Zaterdag mogelijk eerste landelijke tropische dag
Zaterdagochtend loopt de temperatuur al snel op. Rond 11:00 uur komt het kwik op de meeste plaatsen boven 25 graden uit. Alleen op de Wadden blijft de temperatuur nog enkele graden achter. De zon is zaterdag erg sterk met zonkracht 7, waardoor een onbeschermde huid al binnen 10 tot 25 minuten kan verbranden.

Uiteindelijk stijgt de temperatuur verder en komt in een groot deel van het land uit tussen 29 en 31 graden. Ook op de westelijke stranden worden met een oostenwind deze middagtemperaturen bereikt. Op de Wadden wordt het maximaal 23 graden.

Zaterdagavond blijft het nog lang warm, rond 21:00 uur ligt de temperatuur landinwaarts nog tussen 25 en 27 graden. In de nacht koelt het uiteindelijk af naar waarden rond 15 graden.

Zondag opnieuw veel zon en zeer warm
Zondagochtend warmt de lucht wederom snel op. Uiteindelijk stijgt de temperatuur met opnieuw veel zon naar 28 tot 32 graden. Ook op de Wadden stijgt de temperatuur voor het eerst dit jaar naar zomerse waarden van 25 graden. In de loop van de dag ontstaan vriendelijke stapelwolken in met name het zuiden van het land, maar waarschijnlijk blijft het overal droog. Met het zonnige en zeer warme weer neemt de droogte alsmaar toe.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button