Algemeen

Blauwediepsluis tijdelijk gestremd om Oldambtmeer te vullen

- advertentie -

Midwolda/ Blauwestad – Door de aanhoudende warmte daalt het waterpeil van het Oldambtmeer momenteel met een halve centimeter per dag. Om ervoor te zorgen dat we voldoende diepgang houden in het meer, is besloten de komende dagen water in te laten via het Winschoterdiep. Op die manier kunnen we blijven recreëren op het Oldambtmeer.

- advertentie -

Van woensdag 14 juni om 18.00 uur ’s avonds tot zaterdag 17 juni om 9.00 uur is de Blauwediepsluis daarom gestremd voor alle vaarverkeer. Het water dat via het Winschoterdiep wordt ingelaten, komt oorspronkelijk vanuit het IJsselmeer.

De laatste keer dat er op deze manier water is ingelaten in het Oldambtmeer is twee jaar geleden. De Blauwestad hanteert in het Oldambtmeer een zomer- en een winterpeil. Het zomerpeil is -0,45 meter, het winterpeil -0,65 meter.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button