Regionaal nieuws

Vaderdag: Gratis toegang voor vaders bij het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum

- advertentie -

Regionaal – Papa’s herinneren samen, herbeleven en geven het door. Dit jaar worden alle vaders van Nederland door het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) in Zuidbroek warm onthaald in het vaderdag-weekend.

- advertentie -

Voor hen gaan de deuren van het museum van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni a.s. gratis open, mits vergezeld door een betalende medebezoeker. Leuker, makkelijker en goedkoper kan het eigenlijk niet. Natuurlijk zullen de papa’s het fijn vinden als ze vergezeld worden bij dit bijzondere uitje. Herinneringen ophalen doe je immers het liefste samen. Dus ga met hem mee en trommel gerust de hele familie op.

Favoriete trajecten
De meeste vaders hebben wel een mooie herinnering aan de trein. Er zijn papa’s die als kind dolgraag en misschien zelfs wel vaak met treintjes hebben gespeeld. Er zijn ook papa’s die dagelijks de trein als vervoermiddel hebben gebruikt. Bijvoorbeeld naar hun school, hun werk of tijdens hun militaire dienstplicht. En dan zijn er natuurlijk nog de papa’s die de mama’s met de trein regelmatig een spontaan bezoekje kwamen brengen in hun uitgaanstijd. De verhalen die vaders over treinen en hun favoriete trajecten kunnen hebben, zijn vrijwel onuitputtelijk. Hoe leuk is het daarom voor hen om al die verhalen samen te kunnen delen?

Er is in het museum veel te bezichtigen en te (her)ontdekken. Zeker met onze huidige expositie “De Trein van Lego®” Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.

Het museum is iedere vrijdagmiddag (13.00 tot 17.00) alsmede op zaterdag en zondag (10.00 tot 17.00) geopend.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button