IncidentenVideo
Veel gelezen

UPDATE: Zeer grote brand bij ‘Rotte Kies’ Winschoten onder controle (video)

- advertentie -

Winschoten – De brandweer werd maandagmiddag massaal opgeroepen voor een zeer grote brand aan de Meester D.U. Stikkerlaan in Winschoten. De brand is uitgebroken bij de ‘Rotte Kies’. Bij aankomst was de brand al volledig uitslaand en waren er grote zwarte rookwolken zichtbaar.

- advertentie -

het pand is gedeeltelijk ingestort en staat volledig in brand. De brand geeft veel rook in het benedenwindse gebied rook is altijd schadelijke sluit ramen en wanneer mogelijk doe de ventilatie uit.

Locatie Blaauw
De situatie aan de Mr. D.U. Stikkerlaan is al vele jaren een doorn in het oog, en wordt al de ‘rotte kies’ van Winschoten genoemd. De garageboxen staan, net als de vervallen panden al geruime tijd leeg. Wanneer dit tegen de vlakte gaat is vooralsnog onbekend.

Voetbal trainingen WVV afgeslast

Op Facebook laat Voetbalvereniging WVV weten dat de trainingen van maandag afgelast zijn vanwege de brand. Het sportpark is moeilijk te bereiken en er hangt veel rook.

 

 

Update 15:40 – Door rookontwikkeling is er een NL-Alert ingeschakeld om ramen en deuren dicht te doen. Vanwege groot watertransport is de Mr. D.U. Stikkerlaan en de Beertsterweg gedeeltelijk afgesloten.

Update 17:30 – De brandweer zet nu in op volledige blussing, dit en het nablussen duurt zeker nog twee uur, de wegen rond het brand adres blijven ook afgesloten voor al het verkeer.

Update 18:55 – De Brandweer is nu met een kraan het gedeelte waar nog vuur in zit te slopen en zo het nablussen te bespoedigen. Dit kan wel weer wat rook overlast veroorzaken.

Update 20:49 – Op één na zijn alle Brandweer voertuigen weer ingepakt en gaan terug naar de kazernes, een tankautospuit en een hoogwerker blijven staan om tijdens de sloopwerkzaamheden de resterende brandjes te blussen.

Update 21:00 – Alle woningen die ontruimd waren omdat ze in de rook stonden zijn door de Brandweer gecontroleerd op CO en zijn veilig bevonden. Deze bewoners kunnen terug naar hun woningen.

(Updates: Dit bericht is meerdere keren aangepast)

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button