Algemeen

Winnaar Lutje Moevie Awoard helaas geen Oldambster dorp

- advertentie -

Groningen – De dorpsfilm van Oostwold (gemeente Westerkwartier) is de overtuigende winnaar van LUTJE MOEVIE AWOARD 2023! Het commentaar van jurylid Fieke Gosselaar van Centrum Groninger Taal en cultuur vat de lutje moevie van Oostwold mooi samen: ‘een originele raptekst die vol overtuiging en passend bij de beelden het hele verhaal van het dorp compleet maakt. Een prachtige film over het dorp!’

- advertentie -

Als ludieke actie vanwege het presenteren van een nieuwe huisstijl en website, lanceerde Groninger Dorpen op 6 april een filmwedstrijd voor dorpen: LUTJE MOEVIE AWOARD. Vanuit de hele provincie heeft de koepel voor dorpsorganisaties en buurt- en dorpshuizen als reactie hierop, leuke en creatieve filmpjes opgestuurd gekregen.

De vakjury was hiervan oprecht onder de indruk en wat vooral opviel was de trots die de lutje moevies uitstraalden. Hielke Westra, directeur Groninger Dorpen en voorzitter van de vakjury: ‘Er wordt vaak gezegd dat Groningers niet trots genoeg zijn op het dorp en de eigen leefomgeving. LUTJE MOEVIE AWOARD bewijst het tegendeel. Wat een samenwerking en enthousiasme!’

De vakjury heeft uit alle inzendingen acht potentiële kanshebbers geselecteerd. Via de website van Groninger Dorpen hebben Groningers vervolgens massaal hun publieksstem uitgebracht. Aan de hand van de uitslag van het publiek maakt de vakjury vandaag de definitieve winnaar van LUTJE MOEVIE AWOARD 2023 bekend. Westra: ‘Oostwold is er in geslaagd om alle aspecten van het dorpse leven te vervatten in een hedendaagse rap. In sneltreinvaart komen alle onderdelen van het leven in Oostwold voorbij vanuit het perspectief van een inwoner die maar weer eens beseft hoe goed het wonen is in een dorp op zo’n kleine afstand van de stad.’

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button