Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Gemeente plaatst hekwerk en camera’s bij ‘Blaauw locatie’

- advertentie -

Winschoten – De gemeente Oldambt gaat deze week nog camera’s plaatsen rondom de Blaauw Locatie aan de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten. Ook wordt het hele gebied weer volledig voorzien van hekwerk. De locatie stond al in de hekken, toch hadden vooral kinderen vaak toegang tot het pand.

- advertentie -

De gemeente hoopt met het cameratoezicht, die 24 uur per dag wordt gemonitord, mensen buiten de onveilige locatie te houden.

De gemeente heeft hierover contact gehad met de eigenaar. De veiligheid op het terrein ligt bij de eigenaar van het gehele terrein, maar zij zag geen kans om op korte termijn de veiligheid te waarborgen. Daarom heeft de gemeente deze eerste stap gezet. Wel is de gemeente in overleg met de eigenaar zodat zij dit op korte termijn alsnog kunnen overnemen.

Blaauw Locatie
De panden tegenover het voormalige St. Lucas Ziekenhuis staan er al jaren verpauperd bij. Op de ‘Blaauw-locatie’, vernoemd naar de garage die vroeger op het terrein zat, stonden meerdere bedrijfspanden. Deze zijn zo goed als afgebrand. Wel staat er nog een verlaten appartementencomplex.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button