Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Aren Nagoeljan heeft eigen visie op de Blaauwlocatie met Wereldrestaurant

- advertentie -

Winschoten – Net een dag na de grote brand aan de D.U.Stikkerlaan op de Blaauwlocatie in gesprek met de 21-jarige Aren Nagoeljan uit Winschoten, die zijn opleiding aan het Noorderpoortcollege op de Campus Mediavormgeving er op heeft zitten. Hij kwam een dag voor de brand met een opmerkelijk bericht dat hij als toelatingsopdracht voor zijn vervolg HBO studie iets moest bedenken met als doel iets in zijn buurt, de omgeving te verbeteren. Hij heeft toen bedacht om de locatie Blaauw om te toveren in een ‘all you can eat restaurant’.

- advertentie -

Niet wetende dat de locatie een dag later bijna af zou branden. Voor dit project heeft hij een logo, een huisstijl en het allerbelangrijkste de rotte kiezen een nieuwe look te geven met veel groen. Aangezien dit pand gebouwd zou gaan worden naast de Jumbo, heeft hij voor dezelfde kleur steen gekozen en deuren en ramen met ronde bogen, geïnspireerd op het Winschoter treinstation. Every Taste zou het restaurant moeten gaan heten.

Schrikken
Aren Nagoeljan: “Ja, het was schrikken toen ik hoorde dat de Blaauw locatie in brand stond. Alles gaat door je heen, want je denkt ‘heb ik net een mooi plan’ en dat staat het betreffende pand er ineens niet meer. Een plan waar, zowel de gemeente als de betreffende makelaar iets moois mee zou kunnen doen. Ja, het is heel jammer wat er is gebeurd, maar misschien wil de eigenaar er wel iets mee en kan ik hier ook iets in betekenen. Ik heb onlangs ook de hele toelatingsopdracht gestuurd naar Fred Greven van de PvdA en hij was onder de indruk van mijn inzending. Hij heeft toen gezegd dat hij dit zou behandelen tijdens een raadsvergadering en dan hoor je de uitkomst wel.”

Karakteristiek
“Winschoten is een mooie stad met heel veel karakteristieke gebouwen en dat was voor mij wel de drijfveer, voorzien van redelijk veel horeca en winkels, maar deze rotte kies blijft een doorn in het oog van veel Oldambtsters. Dus toen dacht ik, daar moet ik iets mee en wat zou er dan moeten komen? Een gamewinkel, een dronecentrum, maar toen kwam de gedachte bij mij op van een ‘all you can eat restaurant’. Er zou in Winschoten een Wereldbazaar komen en ik was laatst ergens ook bij een Wereldrestaurant, dus toen dacht ik waarom kan Winschoten niet zo’n restaurant hebben. Alles speelt dan door je hoofd, wat is aantrekkelijk, wat is mooi, economisch en wat maakt Winschoten dan uniek!”

Geen architect maar wel vormgever
Aren is geen architect, maar heeft wel een mooie invulling gegeven aan de bouw van een nieuw Wereldrestaurant aan de D.U. Stikkerlaan. Of dit er ooit gaat komen is natuurlijk de vraag. Maar het is wel bijzonder dat zo’n jonge student zich bezighoudt met de toekomst van Winschoten en daarvoor ook plannen bedenkt. Hij hoopt dan ook van harte dat de eigenaar van locatie Blaauw contact met hem opneemt, om de plannen verder uit te werken, dit in samenwerking met een architect. Ook de gemeente kan hieraan bijdragen, is zijn visie. Wanneer je alle plannen van Aren wil bekijken, kijk dan op facebook of Instagram onder Aren Nagulyan-design.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button