Weerbericht

Maandverwachting: geleidelijk warmer in juli

- advertentie -

Landelijk – Juli start met Hollands zomerweer. Er zijn flinke zonnige perioden en soms valt een bui of passeert een regenzone. Het wordt daarbij 20-25 graden. Wanneer de zomervakantie van regio midden start neemt de kans op zomerse warmte (maxima van 25 graden en meer) iets toe, maar blijft het nog wisselvallig. In de tweede helft van de maand stijgt de kans op strandweer.

- advertentie -
In de eerste week van juli ligt de temperatuur op een normaal niveau, met grofweg maxima van 20-25 graden. Daarmee is het heerlijk weer om buiten te zijn. Er zijn flinke zonnige perioden en die worden afgewisseld met stapelwolken. En zo nu en dan ontstaat er ook een bui of trekt een regenzone over ons land.
In het tweede weekend van juli beginnen de scholen in regio midden als eerste aan de zomervakantie. Vanaf dan neemt de kans op zomerse temperaturen van 25 graden en meer iets toe, maar verder lijkt het nog wisselvallig te blijven met een mix van wolken, zon en een enkele regen- of onweersbui. Prima weer dus voor een actieve vakantie in eigen land, maar de echt warme stranddagen laten nog wel even op zich wachten.
Tweede helft juli toenemende kans op strandweer
Het Hollandse zomerweer maakt in de tweede helft van juli mogelijk plaats voor een zonniger en warmer weertype. Zeker is dat niet, maar de neerslagkansen nemen af en warmer weer dan normaal is waarschijnlijk. Signalen voor extreme hitte met temperaturen van 35 graden en meer zijn er nog niet, maar de kans op stranddagen met zomerse tot tropische warmte groeit wel.
Onweersbuien kunnen ons waarschijnlijk ook in de tweede helft van juli nog wel zo nu en dan bereiken. De hoeveelheid neerslag kan daarbij van plaats tot plaats sterk verschillen. Daar waar langere tijd geen buien vallen neemt de droogte weer toe.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button