Op stap

Eerste Foodfestival CBS de Lichtboei groot succes!

- advertentie -

Oostwold – Afgelopen woensdag 28 juni vond het eerste foodfestival van CBS de Lichtboei plaats. En het was een groot succes, aldus de organisatie. De afgelopen weken hebben de lessen op school in het teken gestaan van gezond eten, waar het foodfestival de afsluiter van was. CBS De Lichtboei heeft hiervoor een stimuleringsbijdrage ontvangen vanuit “Jong Leren Eten”.

- advertentie -

Ter voorbereiding op het festival hebben groep 6 tot en met 8 een gastles gehad over het maken van een gezonde lunch. Groep 3 is naar de markt geweest en heeft hier een gezonde bingo gedaan. Groepen 1,2, 4 en 5 hebben een bezoek gebracht aan de educatieboerderij de Nieuwlandse Akker.

Tijdens het foodfestival had elke klas een eigen kraam met zelfgemaakte producten, ouders, verzorgers, opa’s en oma’s en andere belangstellenden konden de hapjes en drankjes proeven. De kleuters deelden appelplaatkoek uit bij hun kraam, groep 4 had een heerlijke banensmoothie, groep 6 wraps met zelfgemaakte hummus en stond groep 7 bij de kassa en hadden ze zelf fruitwater en bananenbrood gemaakt.

De leerlingen hebben de afgelopen weken al een schort versierd, hiermee werd gewerkt tijdens het koken en verkopen.

Prachtig om te zien dat de leerlingen zo enthousiast waren en samen heerlijke hapjes hebben gemaakt en weten te verkopen aan de belangstellende. Het Foodfestival was zo’n groot succes dat aan het einde van het foodfestival alles was uitverkocht. Alle leerlingen ontvangen de recepten nog van school zodat ze thuis ook nog aan de slag kunnen.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button