Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Ondernemersmarkt op OBS de Waterlelie brengt mooie donatie voor KiKa op

- advertentie -

Winschoten – Leerlingen van groep 7 en 8 van obs de Waterlelie in Winschoten staken onlangs flink de handen uit de mouwen. Zij organiseerden voor het vak Ondernemen een echte ondernemersmarkt. Daar hadden ze de afgelopen weken tijdens het programma IMC Basis dan ook hard voor gewerkt.

- advertentie -

De leerlingen van obs de Waterlelie volgen tijdens schooltijd het programma IMC Basis. Dat is een programma van het landelijke IMC Weekendschool waarin zij spelenderwijs voorbereid worden op wat ‘later’ nu eigenlijk is. Gastdocenten, professionals uit het veld, nemen leerlingen enthousiast mee in de magische wereld van hun beroep en vakgebied. De leerlingen worden wekelijks uitgedaagd na te denken over hun toekomst, wat bij hun past en wat hun interesses zijn.

Tijdens het vak Ondernemen kregen de leerlingen in 3 gastlessen les van ondernemers, accountants en marketeers uit de regio. Aan de hand van deze enthousiaste gastdocenten werden de leerlingen uitgedaagd om hun eigen bedrijfje te bedenken en hier een bedrijfsplan voor te schrijven. Tijdens de tweede les werd het financiële aspect van ondernemen onder de loep genomen.

Want aan ideeën niet genoeg, maar hoe werkt dat eigenlijk ‘winst maken’? Hoeveel kosten kan je maken, wat is omzet en hoeveel winst heb je nodig om voort te bestaan? De leerlingen dachten zelfs na over het doen van inkopen. In les 3 was het tijd om na te denken over de marketing van hun bedrijf. Want hoe val je op in de snelle online wereld waar we in leven? Hoe ben je zichtbaar? En wat is een eigenlijk een ‘merk’? Leerlingen maakten verschillende communicatie uitingen (posters) om hun product te promoten. Tijdens de vierde, afsluitende les was het tijd hun bedrijf en producten te presenteren tijdens een echte ondernemersmarkt.

Afgelopen vrijdag was het zover. Daar stonden de leerlingen dan trots met hun eigen bedrijf: ondernemingen die etenswaren als popcorn, tosti’s, ijs en smoothies verkochten tot ondernemingen die mokken en sieraden aanbieden. Voor een ieder wat wils! Om nog meer bezoekers te trekken werd de ondernemersmarkt aangekleed met een spannende grabbelton, gitaarmuziek en een loterij. De markt vond plaats buiten op het schoolplein met een terras waar bezoekers konden genieten van hun aankopen. Het werd een gezellige en feestelijke middag, maar waar de leerlingen zelf toch vooral druk bezig waren met het enthousiast aanprijzen van hun koopwaar!

Dat deze ondernemers in spé goed hadden opgelet tijdens de gastlessen bleek wel uit het eindresultaat: een winst van €295,67. Een prachtig bedrag dat door de leerlingen gedoneerd wordt aan stichting KiKa.

IMC Basis
IMC Basis is een programma van het landelijke IMC Weekendschool. Stichting IMC Weekendschool verzorgt lessen op basisscholen door het land om kinderen van groep zeven en acht voor te bereiden op wat ‘later’ nu eigenlijk is. De lessen worden gegeven door gastdocenten, professionals die de kinderen meenemen in de magische wereld van hun beroep en vakgebied. De leerlingen worden zo uitgedaagd om spelenderwijs na te denken over hun toekomst, wat bij hun past en wat hun interesses zijn.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button