Sport

4 keer brons, zilver en goud voor de Nederlandse wielrenners van SOTeamNL

- advertentie -

Finsterwolde/ Berlijn – Tijdens de Special Olympic wereld spelen 2023 voor mensen met een verstandelijke beperking die plaatsvonden van 17/25 Juni te Berlijn wisten De atleten van Triatlon vereniging Neptunus en Wielervereniging Meteoor Assen/Roden (Tim, Rosalie, EsmeAnne, Danny en Jolein ) onder de vleugels van KNWU ID-Cycling/G-Sporten Noord-Nederland maar liefs 6 medailles in de wacht te slepen onder leiding van coaches Michelle Fekken & Gido Boom.

- advertentie -

Waar meedoen belangrijker is dan winnen (maar zeker niet voor alle atleten) gaat het er voornamelijk om dat tijdens deze Special-Olympics  de atleten groeien op sociaal en sportief gebied/prestatie . Het verbeteren van persoonlijke records, acterend op een wereldpodium wordt gezien als het ultieme doel. Als je dan ook nog eens weet te scoren en daarmee een podiumplek binnen haalt dan is dat fantastisch.

En gescoord werd er, alle wielrenners hebben hun persoonlijk record verpulverd en 6 keer werd het podium beklommen om 1 van de drie plakken in ontvangst te nemen.

Danny Hadderingh, Rosalie Witsel, EsmeeAnne De Meulmeester en Jolein Boom (uit Finsterwolde) wisten brons te behalen op diverse afstanden en disciplines, Boom wist ook nog zilver en goud te behalen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button