Algemeen

Open dag in Ommelander Ziekenhuis trekt geïnteresseerden

- advertentie -

Scheemda – Het nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda bestond 1 juli 5 jaar! Ter ere van dit lustrum werd er een open dag georganiseerd. Bezoekers werden verwelkomd met koffie, thee of een flesje water. Er was een route uitgezet door het ziekenhuis waarbij je langs de verschillende afdelingen kwam, zoals bijvoorbeeld oogheelkunde, cardiologie, de verloskamers en de MRI en Röntgenafdeling.

- advertentie -

Ook was er een vertegenwoordiging van de cliëntenraad en kon je informatie over werk en opleiding krijgen bij de afdeling P&O. Diëtisten gaven info over voeding en dieet, en kinderen konden met hun zieke of gewonde knuffel voor een consult naar de poppendokter. Grote belangstelling was er bij het operatiecomplex waar je kon meekijken bij het nabootsen van een operatie en ook alle instrumentaria kon zien zoals kunstheupen.

Buiten kon je nog een kijkje nemen in de ambulance  en Sanquin gaf voorlichting over het nog steeds zo nodige bloeddonorschap. Een goed georganiseerde open dag waarin een deel van het personeel zich inzette om het in goede banen te leiden en voorlichting te geven, het andere deel droeg zoals zij iedere dag doen de zorg voor de patiënten.

Want ja, ook tijdens een open dag gaat de zorg boven alles!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button