Op stap

­Festival Hongerige Wolf 2023: bekende knusheid, vernieuwend programma

- advertentie -

Hongerige Wolf – Op 14, 15 en 16 juli vindt in het gelijknamige Noordoost Groningse dorp alweer voor de elfde keer Festival Hongerige Wolf plaats. Het festival dat ooit begon als uit de hand gelopen verjaardag, is inmiddels uitgegroeid tot volwassen festival. Wat blíjft is het dorpse, knusse en open karakter. Wat verrast is het programma van jong aanstormend talent dat elk jaar fundamenteel wordt vernieuwd.

- advertentie -

Van Danssilo naar Betonplaat
Trouwe bezoekers van het festival zullen het zich nog herinneren. Dansen deed je (pre-corona) in de Danssilo. Na vorig jaar in wat kleinere setting de Groningse nachten te hebben gevierd, vindt komende editie weer een uitbundig nachtprogramma plaats. Waar eerder de Danssilo stond, verrijst nu een danslocatie die is omgedoopt tot ‘De Betonplaat’.

Waar je vrijdag met house en funk de nacht in wordt geslingerd door Death Proof Disco. Waar op zaterdag danscollectief DansBlok de vloer opent met een spetterende performance, het Amsterdamse duo CUT_ de tent overneemt met een liveshow en het Groningse Electropoëzie de nacht afsluit. Wie op zondag nog voeten over heeft, wordt ook dan nog bediend met lekkere plaatjes.

Nieuwe locaties
Twee nieuwe locaties dit jaar zijn het Letterveld en de Tuin van Jan Vogel. Op het Letterveld dompelt het literaire netwerk de ‘Bende van Proces Verbaal’ het publiek onder in alle vormen van poëzie. Bel als bezoeker met de Poëzie Centrale, leer dichten in het plat Gronings, doe mee aan de Poëzie Karaoke of geniet van prikkelende optredens van ruim twintig schrijvers en kunstenaars. Met onder andere ‘stadsdichter van Breda’ Maurits Verhoef en singer-songwriter Iris Penning met eigenwijze poëtische pop en vele anderen.

Ook nieuw dit jaar is het podium de ‘Tuin van Jan Vogel’. Deze tuin van één van de bekendste bewoners van het dorp is al jaren een favoriete plek voor bezoekers van het festival, maar dit jaar strijken hier spreekwoordelijk een zwerm vrije vogels en vreemde eenden neer. Singer-songwriters die op hun eigen wijze muzikale invulling geven op hun visie op de wereld. Met namen als Roos Blufpand, Lotte Walda, Ciao Lucifer, St. Solaire en nog veel meer.

Line-up Schapenveld
Eén van de meest favoriete plekken op het festival blijft toch wel het Schapenveld. Veel bands die nu schitteren op grote podia, zijn hier ooit begonnen. Denk aan bands en artiesten als Personal Trainer, Robin Kester en Aafke Romeijn. Ook dit jaar staat er weer een scherpe line-up met namen als Loupe, néomí, Géonne Hartman, Josephine Odhil, Cloud Cafe, Brintex Collective en Cavolo Nero.

- advertentie -

Dorp als podium, bios en expositieruimte
Verder kan het hele dorp gezien worden als een groot podium, bios en expositieruimte tegelijk. Met theater in de bloeiende tuinen van bewoners, dansvoorstellingen in de dorpsstraat, een buitenbios onder het gebladerte van het Ambonezenbosje en op deze zelfde plek een buitenluchtmuseum van materiaal dat daar letterlijk uit de grond getrokken is en er tot stof weer zal vergaan. En vergeet de bewoners van het dorp niet. Uiteindelijk is het de Groningse nuchterheid en gastvrijheid van de inwoners van dit artistieke dorpje die het geheel de karakteristieke sfeer geven die zo eigen is aan Festival Hongerige Wolf.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button