Incidenten

Witwasonderzoek leidt naar twee hennepkwekerijen in Nieuwolda

- advertentie -

Nieuwolda – “Vandaag hebben we twee verdachten aangehouden in een witwasonderzoek. Na een doorzoeking in een woning en een bedrijfspand aan de Hoofdstraat in Nieuwolda troffen we twee hennepkwekerijen aan, waarvan een niet meer in werking was”. Dat meld de politie via Facebook. Een 33-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 20-jarige vrouw uit dezelfde gemeente zijn aangehouden.

- advertentie -

De aanleiding voor de doorzoeking was het onverklaarbare vermogen van een van de verdachten. Onverklaarbaar vermogen betekent geld of bezittingen waarbij het niet goed uit te leggen is hoe iemand eraan komt. De politie startte een onderzoek naar de verdachte op verdenking van witwassen.

We troffen twee hennepkwekerijen aan tijdens de doorzoeking. Een hennepkwekerij was niet meer in werking. De andere was in opbouw. De hennep is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Ook werden verschillende boten in beslag genomen.

Lees verder onder de foto

Foto: Politie Oldambt

Op beide locaties werd illegaal stroom afgetapt, wat gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen. Het kan leiden tot kortsluiting en brand.

Het onderzoek gaat verder. Heeft u informatie die ons kan helpen in het onderzoek naar deze verdachten? Laat het ons weten. Dat kan via 0900-8844. Tips doorgeven kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button