Weerbericht

Weekendweer: zaterdag tropisch, zondag kans op onweer

- advertentie -

Landelijk- Na de zeer zware storm Poly staat dit weekend heel ander weer op het programma. De wind draait naar het zuidoosten en daarmee wordt zeer warme lucht aangevoerd. Zowel zaterdag als zondag wordt het tropisch warm, maar daarbij neemt op zondag de kans op onweer flink toe.

- advertentie -

Met een zuidoostenwind wordt het zaterdag op grote schaal tropisch warm. De hoogste waarden zijn voor het oosten en zuidoosten, met daar op verschillende plaatsen 33 of 34 graden. Ook strandgangers kunnen rekenen op tropische temperaturen van 30 graden en daar is een verfrissende duik in zee zeker geen overbodige luxe. Doordat de lucht erg vochtig is kan het wel erg benauwd aanvoelen. In de tweede helft van de middag steekt er mogelijk een zeewind op aan de kust. Hierdoor kan het enkele graden afkoelen. Houd hier rekening mee als jij op deze tropische zaterdag verkoeling zoekt op de stranden.

De zon heel veel ruimte om te schijnen, al neemt in de loop van de dag vanuit het zuiden wel de sluierbewolking toe. Zaterdagavond zou er heel lokaal al een onweersbui kunnen ontstaan, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog.

Kans op onweer neemt toe
Zondag is het eerst nog droog en de temperatuur stijgt al snel richting zomerse tot tropische waarden. In het oosten kan opnieuw de 30 graden worden aangetikt. Toch neemt de bewolking vanuit het zuidwesten snel toe en dat luidt een weersverandering in.

Er is nog wat onzekerheid, maar waarschijnlijk ontstaan in de loop van de middag stevige onweersbuien boven het noorden van Frankrijk en België. Deze trekken zondagmiddag en avond over ons land. Bij deze buien is kans op stevig onweer en hagel. Daarnaast kan er veel regen in korte tijd vallen en zijn lokaal ook fikse windstoten mogelijk.

Na het weekend draait de wind naar westelijke richtingen, waardoor wat minder warme lucht wordt aangevoerd. Maandag wordt het wel nog zo’n 23 tot 27 graden, maar de dagen daarna wordt het steeds wat minder warm met vaak temperaturen tussen 20 en 25 graden. Hierbij is dagelijks kans op een bui en daarmee is het typisch Hollands zomerweer. Tijdens droge perioden is het dan ideaal om lekker te fietsen of een wandeling te maken in een bos.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button