Algemeen

De ‘Nacht van Winschoten’ is van oudsher een familiefeest!

- advertentie -

Winschoten – Het wordt dit jaar de 40e Nacht van Winschoten, die in 1983 is gestart,  het komend weekend, vrijdag 14- en zaterdag 15 juli. Heiko Tuin, horecaondernemer van café Dommering op het Marktplein wist het niet precies meer, omdat door de coronacrisis ook een jaar in afgeslankte vorm heeft plaats gevonden.  Samen met de andere ondernemers op dit plein wil hij graag wat meer leven in de brouwerij hebben op dit plein in het stadshart van Winschoten.

- advertentie -

Volwaardig evenement
Hij is dan ook blij dat dit jaar wel weer met een volwaardig evenement, verdeelt over twee dagen, het Marktplein kan laten bruisen. De vrijdagavond/nacht zit de line-up vol met Nederlandstalige artiesten, als Wilbert Pigmans, Rutger van Barneveld, Rudy de Wit, Luciano Vermeer en DJ Kevin Terpstra. En natuurlijk de Esperando’s die met hun uitgebreide repertoire er zeker voor zullen zorgen dat de voetjes van het plein gaan.

De zaterdagavond is meer geënt op de jeugd, met alleen maar dj’s als, Moombahteam, Kruzo, DJ Galaga, Dr. Rude en Tim Holland. Deze dj’s balanceren tussen door het lint gaan, strooien met hitjes, meezingers, dampende beats en de hardste party-knallers.

De draad weer opgepakt
Heiko Tuin: “Wij hebben dit jaar na de corona jaren weer de draad opgepakt en gaan een groot podium op het Marktplein plaatsen om een groot spektakel neer te zetten. Wij als Marktplein ondernemers hebben de organisatie in handen, maar wij zijn ook blij dat de CityClub zich er ook mee bemoeit om Winschoten weer eens goed op de kaart te zetten. De Nacht van Winschoten is wel een begrip geworden en wij hopen dan ook weer op een grote publieksstroom.”

Eén groot feest
De vrijdagavond is er voor iedereen, van jong tot oud met heerlijke Nederlandstalige meezingers en af toe ook  Engelstalige hits.  “De zaterdagavond is echt bedoelt voor de jongeren. Die kunnen deze avond helemaal uit hun dak gaan. Wij hebben deze artiesten niet allemaal zelf gekozen, maar een boekingsbureau heeft het voor elkaar gekregen om toch in redelijk korte tijd, waarin de artiesten allemaal druk bezet zijn, een spectaculaire range aan dj’s naar Winschoten te halen.

Wij kijken ook al weer uit naar volgend jaar, want de Nacht van Winschoten is van oudsher een familiefeest en dat proberen wij nu ook weer voor elkaar te krijgen. Een feest voor alle inwoners van Winschoten en de gemeente Oldambt”, zegt Heiko.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button