Algemeen

Horeca-ondernemers Marktplein sluiten dit weekend volledig hun deuren

- advertentie -

Winschoten – Na het driehoeksoverleg met gemeente, politie en Openbaar Ministerie is besloten dat de nacht van Winschoten en Dansen op het Plein gezien de incidenten van afgelopen week niet door mag gaan. “Alle moeite en energie die wij als organisatie in dit weekend gestopt hebben is in 1 klap van tafel geveegd.” laat Heiko Tuin, organisator van het evenement weten.

- advertentie -

Het podium stond, de tenten waren opgezet en de levering was binnen.” Ook wij wisten heel lang niet waar we aan toe waren omdat er ook nog niks aan ons gecommuniceerd was over wat de plannen precies waren. Om deze reden zijn wij gewoon in volle moed begonnen aan de opbouw van wat zo’n mooi weekend zou moeten worden.” aldus Tuin in een verklaring namens de horeca- ondernemers Marktplein in Winschoten.

“Duistere bladzijde”
“Wij vinden dit namens alle horecagelegenheden aan het Marktplein een duistere bladzijde in het al jaren gezelligste weekend van het jaar. Wij stellen allemaal de veiligheid van alle bezoekers voorop en vinden het afschuwelijk dat dit op dit moment niet gewaarborgd kan worden.” zegt Tuin.

“Een café hoort een plek te zijn waar een gemoedelijke sfeer hangt en en deze sfeer is op dit moment niet aanwezig. Met pijn in ons hart hebben daarom alle cafés aan het Marktplein gelegen besloten aankomende vrijdag en zaterdag hun deuren gesloten te houden.” zegt Tuin namens alle horeca- ondernemers.

“Wij hopen op jullie begrip.”

Lees meer: Geen Nacht van Winschoten; tot 20.00 uur wel kermis en markt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button