Incidenten

Politie toont foto’s van twee verdachten van mislukt schietincident

- advertentie -

Winschoten – De politie heeft foto’s gedeeld van twee verdachten die afgelopen donderdagochtend rond 06:10 uur een pand aan het marktplein in Winschoten willen beschieten met een vuurwapen. “Het lukt ze niet om het wapen af te vuren en het tweetal loopt weg met het vuurwapen richting het kermisterrein,” meldt de politie op hun website.

- advertentie -

Beide jongens zijn volgens de politie duidelijk gefilmd. De politie deelt beelden van de twee verdachten, die gefilmd worden terwijl ze het vuurwapen op een pand aan het Marktplein richten. Ze delen daarbij het volgende signalement van de twee verdachten:

Verdachte 1:
Jonge jongen
Zwarte trainingsbroek en zwarte jas van The North Face
Lichte muts met daarover de capuchon van zijn jas
Opvallend grote schoenmaat

Verdachte 2:
Jonge jongen
Grijze spijkerbroek
Zwarte jas, vermoedelijk van het merk Stone Island
Zwarte schoenen, vermoedelijk van het merk Balenciaga.
Zwarte pet en zwarte bivakmuts of doek voor het hoofd

“Dit incident maakt mogelijk deel uit van een reeks incidenten die sinds begin juli plaats hebben gevonden in Winschoten en Oude Pekela. Daarvan zijn ook beelden beschikbaar. De politie heeft al deze zaken met prioriteit in onderzoek en sluit niet uit dat er meerdere beelden gepubliceerd worden.” aldus de politie.

Meld je bij de politie of deel informatie
“We zijn op zoek naar deze twee verdachten en vragen iedereen die informatie heeft om contact met ons op te nemen via 0800 6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.  Het is mogelijk dat deze verdachten handelen in opdracht van anderen.” schrijven ze in hun persbericht.

- advertentie -

Waarschuwing
“Denk goed na welke keus je maakt als iemand je benadert met de mogelijkheid om snel geld te verdienen door een dergelijke klus. Jongeren worden geronseld en zeggen ‘ja’ tegen het snelle geld, maar komen vervolgens in aanraking met ons – de politie -. Of ze komen terecht in een circuit van gevaar en continu over je schouder kijken.” benadrukken ze.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button