Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Tot nu toe team brons en individueel zilver voor Marten Luiten op EK in Hongarije

- advertentie -

Winschoten/Pilisjászfalu – Het EK dressuur voor Young Riders en U25 (onder 25 jaar) wordt deze week in Hongarije verreden. Marten Luiten uit Winschoten was geselecteerd voor het Nederlandse team. 

- advertentie -

Donderdag reed hij met zijn paard Fynona voor de landenwedstrijd. En mede dankzij hun hoogste teamscore, ondanks een paar ‘dure’ foutjes, behaalde Nederland de bronzen medaille.

Vrijdag werd er door de eerste helft van de groep individueel gestart. Marten en Fynona reden een hele goede proef en behaalden 73.461% Dat was op dat moment goed voor zilver, alleen de Duitse Felicitas Hendricks die ook een zeer fraaie proef liet zien, kwam met 74.256% er net boven. Vandaag startten de overige 20 deelnemers, een zeer spannende dag van afwachten.  Maar niemand kwam nog boven Marten en Felicitas waardoor de Winschoter het individueel zilver pakte.

Zondag is er nog de individuele kür. Een onderdeel waarbij alles samen moet komen, harmonie, balans en muziek. Iets wat Marten en Fynona goed beheersen. En ongetwijfeld zal dit wederom een hele spannende wedstrijd worden. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button