Gemeente
Veel gelezen

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema: “Dubbel gevoel bij afzeggen Nacht van Winschoten”

- advertentie -

Winschoten – Zaterdagochtend kreeg de burgemeester Cora-Yfke Sikkema het bericht van de politie dat het vrijdagnacht heel stil was in Winschoten. Een dubbel gevoel schrijft de burgemeester op haar Facebook: “gelukkig maar” en ook “het Marktplein had moeten bruisen”.

- advertentie -

“Het zijn rare weken met de steek- en schietincidenten in Winschoten. Incidenten waardoor ik eergisteren een besluit heb genomen dat het moeilijkste was in de 4,5 jaar dat ik burgemeester van Oldambt ben: de nacht kan alleen in afgeslankte vorm doorgaan.” schrijft ze.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Sikkema komt met de onderstaande reactie:

”Ik denk dat iedereen het ermee eens is dat veiligheid van de bezoekers op het Marktplein voorop staat. En ook dat we het de Winschoters, Oldambtsters en vele inwoners van buiten onze gemeente zo gunnen om weer een echte Nacht van Winschoten te hebben.

Het zwaarst was het toelichten van het besluit aan de initiatiefnemer van de Nacht, Heiko. Hij heeft de organisatie van de Nacht op zich genomen en stond al helemaal in de startblokken. We hebben elkaar twee keer gesproken en dat was eerlijk en goed.

- advertentie -

De reacties van inwoners op het besluit zijn over het algemeen positief. Ik krijg veel begripvolle berichten vanuit eigenlijk heel Nederland. Dank hiervoor.

- advertentie - 

Ik voel de emoties bij veel mensen en ondernemers. Het is niet niks wat er gebeurt en de gevolgen zijn zo groot, dat de Nacht dus niet massaal kon doorgaan. Tegelijkertijd moeten we ons ook niet gek laten maken. Ik zie berichten op social media voorbijkomen die echt niet kloppen en voor veel onrust zorgen.

De politie en het openbaar ministerie zijn met veel mensen hard aan het werk. Als je informatie hebt, meld het dan. Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem: meldmisdaadanoniem.nl/melden (dit is een beveiligde omgeving)

Tot slot hopen we natuurlijk dat we volgend jaar weer kunnen feesten als vanouds bij de Nacht van Winschoten.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button