Weerbericht

Weekendweer: eerst onweersbuien, later prima zomerweer

- advertentie -

Landelijk – De aanloop naar het weekend verloopt zomers warm met flink wat ruimte voor de zon. Zaterdagochtend komen onweersbuien voor, maar later breekt de zon vaker door. Zondag start met vrij veel bewolking, later in de middag en avond steeds meer zon. Beide weekenddagen wordt het 21 tot 24 graden.

- advertentie -

Zaterdag: eerst regen- en onweersbuien
In de nacht naar zaterdag en zaterdagochtend trekken buien van zuidwest naar noordoost over het land. Deze kunnen fel uitpakken met veel regen in korte tijd en mogelijk ook wat onweer. In de middag wordt het vanuit het westen snel droog en kan op veel plekken in het land nog geruime tijd van het zonnetje worden genoten.

Overdag wordt het 21 tot 24 graden bij een meest matige wind uit het zuidwesten. Al met al volgt er na een regenachtige ochtend een vrij aangename middag.

Zondag: prima zomerweer
Zondag zijn er veel stapelwolken met tussendoor af en toe zon. Uit dikkere bewolking kan lokaal een buitje vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Eind van de middag en in de avond wordt het vanuit het westen droog.  Er waait een overwegend matige zuidwestenwind.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button