Algemeen

Jonge kunstenaars realiseren eerste legale graffitihof in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Merijn Jansse van Noordwijk, een opkomende graffiti-artiest, heeft een sterke wens om zijn kunstwerken te delen met de inwoners van Oldambt. Hij merkt op dat graffiti als expressievorm nog niet voldoende belicht is. Terwijl sommigen erdoor worden aangetrokken, vinden anderen er niets aan. Niettemin beschouwt hij graffiti als een manier voor jonge inwoners van Oldambt om zichzelf te uiten.

- advertentie -

Om deze reden bundelt Merijn zijn krachten met andere creatieve geesten om legale graffitihofjes te creëren, waar mensen vrij kunnen spuiten. Dit initiatief wordt ondersteund door Sociaal Werk Oldambt en de gemeente Oldambt. Gezamenlijk streven ze ernaar in de toekomst meer projecten te ontwikkelen die deze artistieke gemeenschap een eigen plek geven.

‘Stairway to Winschoten’
Een uitstekend voorbeeld van dit initiatief is te vinden bij de tunnel onder het station van Winschoten, door jongeren ook wel “Stairway to Winschoten” genoemd. Hier hebben ze diverse graffiti-kunstwerken gecreëerd en dit is een legale plek waar graffiti mag worden aangebracht. Voorbijgangers reageren vol enthousiasme: “Prachtige kleuren!” en ze uiten bewondering voor de kunstenaars.

Jeugdwethouder Jurrie Nieboer vindt het belangrijk dat er plekken als deze komen voor de jeugd, zodat ook zij een plek hebben in de openbare ruimte. Bovendien vrolijkt het de leefomgeving op. ‘Ik krijg leuke reacties’ aldus Nieboer.

Suggesties
Heeft u suggesties voor een nieuw hofje of bent u in de positie om een muur in de openbare ruimte beschikbaar te stellen? Neem dan contact op met k.bond@sociaalwerkoldambt.nl. De graffiti-artiesten staan open voor nieuwe locaties en willen graag samen met u de mogelijkheden verkennen. Voor meer inspiratie kunt u een kijkje nemen op het Instagram-account: [Stairway.to.winschoten] Samen kunnen we meer plekken creëren waar kunst en expressie samenkomen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button