Incidenten

Minderjarige aangehouden bij conflict COA-opvang Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen zaterdag rond 16.30 uur kreeg de politie een melding van een conflict bij de COA-locatie aan de Mr. D.U. Stikkerlaan in Winschoten. De politie en een ambulance kwamen ter plaatse voor hulpverlening.

- advertentie -

Volgens de woordvoerder van de politie is het na onderzoek gebleken dat het ging om een onderling conflict. Er zou eerst sprake zijn van een steekpartij, hiervan is na onderzoek geen sprake. “Er is wel een aanhouding verricht.” laat de politie weten.

“Van een minderjarige jongeman wordt onderzocht wat zijn rol en betrokkenheid is bij het conflict.” aldus de woordvoerder. Meerdere personen zijn gecontroleerd door de ambulancedienst, er raakte niemand gewond.

COA Opvang
In april van 2022 maakte de gemeente Oldambt bekend dat zij asielzoekers gingen opvangen in een toenmalig leegstaand pand van zorgorganisatie Lentis. Inmiddels zijn er 180 asielzoekers waarvan 66 alleen staande jongeren zijn onder de 18.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button