Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Breaking nieuwsOp stap
Veel gelezen

40ste Nacht van Winschoten vindt toch doorgang dit jaar op 1 en 2 september

- advertentie -

Winschoten – De 40e editie van de Nacht van Winschoten vindt dit jaar toch plaats en wel op vrijdag 1 en zaterdag 2 september. Dat hebben de organisatoren samen met de gemeente Oldambt besloten, de gemeente gaf vorige week groen licht en daarmee ook een vergunning aan de organisatie voor het evenement in het uitgaansgebied.

- advertentie -

Het evenement zou aanvankelijk al plaats hebben gevonden, in het weekend van 14 en 15 juli.  Maar vanwege een reeds incidenten besloot de gemeente om het evenement te annuleren vanwege veiligheidsoverwegingen.

De ondernemers op het Marktplein zijn hard aan het werk om wat meer leven in de brouwerij te brengen op dit plein in het stadshart van Winschoten. De ‘Nacht’ zou eindelijk dit jaar weer plaats gaan vinden na de coronapandemie. En daarom hebben zij besloten dat de 40ste editie hoe dan ook dit jaar niet overgeslagen kan worden. De ondernemers in het uitgaansgebied kijken positief naar de toekomst.

Groot feest
De organisatie heeft er zin in. De opzet wordt zoveel mogelijk hetzelfde. Een groot podium met een breed scala aan artiesten zal een centrale plek op het plein innemen. Aan beide kanten van dit podium zullen lange bierstraten te vinden zijn. Deze tappunten maken het mogelijk om vanaf elke plek op het plein in de drukte snel een versnapering te krijgen zonder iets van de muziek te missen.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl | Het Marktplein eerder dit jaar op 14 juli

Line-up
De organisatie heeft het voor elkaar gekregen om binnen enkele dagen al artiesten te kunnen boeken. Onder andere Rutger van Barneveld, Wilbert Pigmans, Luciano Vermeer en Zwarte Jannes (Orlando) zullen in de loop van de vrijdagavond en de -nacht hun opwachting maken.

Op de zaterdag kunnen de dansschoenen uit de kast worden getrokken. Het podium zal deze avond vanaf 20.00 uur worden getransformeerd tot een enorme DJ-booth met muziek vanaf de jaren ’90 tot nu. Diverse bekende dj’s zullen in combinatie met lokaal talent er voor zorgen dat het tot in de vroege uurtjes onmogelijk is om stil te blijven staan. Tim Holland, de Moombahteam en Dr. Rude komen naar Winschoten en zullen hun sets te gehore brengen.

Kermis
Nacht van Winschoten, is geen ‘NvWS’ zonder kermis. Daarom komt ook kermisexploitant Martin Speelman met de kermis terug naar het Marktplein. De kermis zal aanwezig zijn vanaf donderdag 31 augustus tot en met zaterdag 2 september. De kermis zal elke dag geopend zijn vanaf 14.00 uur. Op de donderdag is er een actiedag!

Het enige wat dit jaar gaat ontbreken is de markt/ braderie.

Omcirkel de beide data in je agenda, zorg dat je vrienden op de hoogte zijn en alvast veel plezier op de Nacht van Winschoten 2023!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button