Algemeen

Geen blauwalg in zwemwater Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Goed nieuws voor de zwemliefhebbers in de regio Oldambt! Er is geen sprake van blauwalg in het zwemwater. Dit betekent dat je kunt genieten van een verfrissende duik in de meren en plassen die de gemeente te bieden heeft.

- advertentie -

Iedere twee weken wordt het water gecontroleerd, wordt er blauwalg geconstateerd dan worden zwemmers daar via borden van op de hoogte gesteld. Ook wordt dit dan vermeld op de website van zwemwater.nl.

Maar iemand die in een plas in het Oldambt wil gaan zwemmen hoeft zich tot nu toe geen zorgen maken. Op de volgende plekken kun je heerlijk genieten van het zwemwater: Beertsterplas in Beerta, De Bouwte in Midwolda, Noordrand Oldambtmeer in Midwolda en Strand Zuid in Blauwestad.

Blauwalg
Blauwalg, een vervelend fenomeen dat in warme zomers vaak de kop opsteekt, laat dit jaar gelukkig vooralsog verstek gaan. Hierdoor kunnen jong en oud zich onbezorgd vermaken in het heldere water.

Natuurlijk is ook de veiligheid van groot belang. Er wordt dan ook nauwlettend in de gaten gehouden of het zwemwater aan alle gestelde kwaliteitseisen voldoet.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button