Weerbericht

Weekendweer: zomers warm met enkele buien

- advertentie -

Winschoten – Dit weekend verloopt zomers warm met in de loop van het weekend steeds meer ruimte voor de zon. Zaterdagochtend start nog met enkele buien, maar later wordt het droog en komt de zon meer tevoorschijn. Het wordt daarbij 24 tot 28 graden. Zondag verandert er weinig aan de temperatuur en zijn er flinke zonnige perioden.

- advertentie -

Een oostenwind blaast deze vrijdag warme lucht ons land binnen. Hierdoor wordt het met 26 tot 29 graden op grote schaal een stuk warmer dan voorgaande dagen. Later op de dag en tijdens de nacht liggen regen- en onweersbuien echter wel op de loer.

Komende nacht wordt het bovendien zweten, want de minimumtemperatuur komt op veel plaatsen niet of nauwelijks onder 20 graden uit.

Zaterdag: eerst kans op enkele buien
Zaterdagochtend komen verspreid nog buien voor. In de loop van de dag trekken de buien naar Duitsland weg en nemen verder in activiteit af. Zaterdagmiddag breekt vanuit het westen de zon flink door. De temperatuur stijgt naar 24 graden langs de kust tot 28 graden in Limburg. Doordat de luchtvochtigheid hoog is voelt het broeierig aan.

Zondag: prachtige zomerdag
Het wordt een schitterende zomerdag met veel zonneschijn bij middagwaarden van 24 graden aan de stranden tot 28 graden in het zuidoosten. Omdat de luchtvochtigheid lager is dan op zaterdag voelt de warmte aangenamer aan. Het is dan ook heerlijk weer om naar een openbaar zwembad of recreatieplas te gaan. De zon is deze tijd van het jaar nog behoorlijk fel met tijdens de eerste helft van de middag UV-Index 6. Dit betekent dat een onbeschermde huid al binnen 15-30 minuten kan verbranden.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button