Sport

RUN Winschoten 2023 trekt op dit moment al ruim 1350 renners

- advertentie -

Winschoten – Het heeft er weinig aan gelegen of Winschoten had dit jaar geen RUN gehad. Maar met de komst van een nieuwe voorzitter, de heer Hans Olthof en een nieuwe race-director in de persoon van Erik Meijer is het gelukt om dit grote sportevenement nieuw leven in te blazen. En het evenement wordt groter dan voorgaande jaren en wel op 8 en 9 september.

- advertentie -

Eén van de oudgedienden binnen de RUN is Janny Heijerman, verantwoordelijk voor de PR en ook voor het event-management. “Ik heb er echt wel een paar slapeloze nachten van gehad en tranen om gelaten toen wij merkten dat er bijna geen mogelijkheden meer waren om dit jaar de RUN te kunnen organiseren, maar onder meer dankzij verschillende publicaties hebben wij toch weer gemotiveerde mensen binnen onze gelederen kunnen krijgen, met nieuw vers atletiek bloed, waardoor er toch weer hoop gloorde”, aldus Janny.

“Mede dankzij de nieuwe voorzitter Hans Olthof, staat De RUN Winschoten er financieel gelukkig weer veel beter voor. Hij heeft het voor elkaar gekregen om veel meer sponsoren aan te trekken. Met deze financiële middelen is het voor ons weer mogelijk geworden om dit grote evenement te organiseren.”

1350 atleten
Op dit moment zijn er 85 lopers op de 100 kilometer, 68 op de 50 km en 147 teams op de estafette 10×10 km. Waarbij het totaal uitkomt op zo’n 1350 atleten. Deze 100 km. wegwedstrijd is Nederlands oudste ultraloop en wordt al sinds 1976 in principe op de tweede zaterdag in september gehouden. Deze sololoop staat sinds 1995 ook in het teken van het officiële Nederlands Kampioenschap 100 kilometer.

Naast dit hardloopgeweld is er ook nog de wandelRUN met routes van 10, 20 en 30 kilometer, met ook de start aan de Mr. D.U. Stikkerlaan en deze gaat door het mooie gebied van het Oldambt.

LutjeRUN op Aquilo atletiekbaan
Op de vrijdagavond 8 september is de LutjeRUN; deze is dit jaar verplaatst van het Marktplein en aangrenzende straten, naar de atletiekbaan van AV Aquilo bij het Stadspark. Ook is er op deze avond weer de FunRUN. Dit is een loop puur voor het plezier, ook op de vrijdagavond.

Centraal punt voor deze loop is de Atletiekbaan van AV Aquilo. Aan deze loop mag iedereen deelnemen die 5 km (twee ronden) wil afleggen. Dat kan op een manier zoals u het zelf wilt. Hardlopen, in de rolstoel, wandelend (skeelers, skelters, rolschaatsen of skateboards mogen niet op de baan). De limiet voor het aantal deelnemers is 50. Plezier staat hierbij centraal. Opvallend uitgedost wordt zeer op prijs gesteld. Hier is geen winnaar, er worden geen tijden bijgehouden.

Niet altijd veilig
Erik Meijer: “De LutjeRUN is dit jaar voor het eerst op de atletiekbaan van Aquilo. Ja, het Marktplein is een prachtige locatie, maar voor de kinderen was het niet altijd even veilig, vooral als het wat had geregend, dan waren de stenen wel erg glad. Maar ook sommige ondernemers vonden het op de vrijdagavond niet altijd prettig, want de Torenstraat werd afgesloten en misten ze de omzet.”

“Dus toen is besloten om de RUN voor kinderen te verplaatsen naar de atletiekbaan. Voor de ouders is dit wel prettiger, want het hele parcours is te overzien en dan zien ze ook gelijk waar hun kroost loopt.”

Verantwoordelijk
Erik is de nieuwe race-director; hij is verantwoordelijk voor alles wat met de atleten te maken heeft. Van de inschrijving tot en met de contacten met de atleten. Er komen ook weer veel renners uit het buitenland: 3 Zuid-Amerikanen, het Italiaanse ultra-team, Denen en Zweden. Bijna alle landen uit Europa zijn hier wel vertegenwoordigd. De 29e augustus sluit de inschrijving voor de deelnemers.

Vrijwilligers
Hoewel ze niet klagen over het aantal vrijwilligers, kunnen ze heus nog wel een aantal gebruiken op verschillende posten. Wanneer je je geroepen voelt om een steentje bij te kunnen dragen aan dit prachtige evenement, meld je dan aan via secretariaat@runwinschoten.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button