Op stap

Middeleeuws & Fantasy festival heeft ook geschiedkundige waarde

- advertentie -

Winschoten – Hoewel muziek de meeste aandacht trekt tijdens het Middeleeuws & Fantasy festival zijn bij deze laatste groep op de Steampunk Area heel bijzondere mensen te ontmoeten. Mensen gekleed in heel bijzondere outfits. Zo is daar een Japanse stand te vinden en wij spreken daar met Tom Otter uit Nijmegen. In de stand allemaal authentieke harnassen, samurai harnassen. Hoewel ze niet van echt zijn te onderscheiden, zijn ze niet uit de 17e eeuw afkomstig.

- advertentie -

Zien er vervaarlijk uit
“In Japan zijn ze nog wel, maar daar wordt heel voorzichtig mee omgegaan, want anders vallen ze uit elkaar. Wij hebben hier verder nog een originele bruids-kimono en een gewone, een heel grote speer, die de vroegere veldheren te paard bij zich droegen en een aantal Katana zwaarden. Maar de harnassen springen er wel uit. Ze hebben een vervaarlijk uiterlijk, zodat het de vijand zou afschrikken, zonder dat er een gevecht aan te pas zou komen.”, zegt Tom.

Demonen
De harnassen zijn eigenlijk een soort demonen, maar dan wel Japanse, anders dan de Europese demonen, die meer de duivel aanspreken. “Deze harnassen hadden echt wel een beschermende functie, maar ze moesten er zo angstaanjagende mogelijk eruit zien. Na de introductie van het vuurwapen door de Portugezen zijn de harnassen wel veranderd. Toen moesten ze ‘bulletproof’ zijn”, aldus Tom Otter.

Zo heeft het Fantasy festival met Steampunk toch ook nog wel een geschiedkundige waarde.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button